Все повече загадки се трупат около показния разстрел. Мартин Божанов е

...
Все повече загадки се трупат около показния разстрел. Мартин Божанов е
Коментари Харесай

Мартин Божанов – Нотариуса бил жестоко пребит, преди да бъде застрелян

Все повече загадки се натрупат към показния разстрел. Мартин Божанов е със строшен нос, контузии на черепа и голям брой охлузвания

Мартин Божанов – Нотариуса е бил пребит брутално тъкмо преди да бъде убит в главата. Това научи „ България Днес “ от лекари, които са прегледали фотоси на жертвата след аутопсията й.

По мнението не медиците, които пожелаха да не им се загатват имената, от фотосите ясно проличава, че Нотариуса е налаган с предмет, който e бил леко подострен или в края на който е имало уголемение. Божанов е със строшен нос, с няколко фрактури на черепа и с отоци по лицето. Специалистите са безапелационни, че тези удари са настъпили преди гибелта на Божанов и са нанесени със страшна мощ и чудноват предмет. Възможно е Нотариуса да е обичай с приклада на револвера, с който след това е погубен.

Според лекарите, с които „ България Днес “ беседва, побоят е бил сериозен и е нанесен преди гибелта на Нотариуса, тъй като другояче по лицето на жертвата не би трябвало да има кръв, отоци и синини. Те не се появяват, в случай че боят е след гибелта.

Нотариуса има и фрактура на темпоралната кост, т.е. на слепоочието, която няма по какъв начин да се стане от патрон, било то фронтално или напречно, в случай че не е от упор. Но изстрел от упор е изключен, тъй като няма нагар по челото, дупката от патрона е идеална и няма следи от самото оръжие.

След като е пребит, Нотариуса е убит с един патрон в главата. Това навежда на мисълта, че килърът най-вероятно е бил над жертвата си, когато е дръпнал спусъка. Побоят е следващият факт, който буди неразбиране.

10 Interesting Facts About Earth’s Oceans

От началото на следствието на необятната аудитория се икономисват разнообразни обстоятелства, свързани с убийството, а други са несъмнено озадачаващи.

Така да вземем за пример стана ясно, че сигналът за убийството идва над 50 минути след ликвидирането на Нотариуса. Свидетел е видял стрелеца, само че не се е обадил, различен очевидец е видял по какъв начин Божанов сякаш се сгромолясва на земята от патрона, само че и той не е подал сигнал. Накрая дамата на Нотариуса вижда на камерите, че мъжът й лежи до колата си на паркинга в затворения жилищен комплекс в кв. Горна баня, където живеят. Първоначалната версия беше, че Нотариуса е убит пред дамата и децата си.

Твърди се се също, че килърът е стрелял прикрит зад оградата на комплекса, в което се е намирал Нотариуса. Това няма по какъв начин да се е случило, в случай че убитият е бил обичай директно преди гибелта си.

В същото време неразбираемо за какво частният клуб на Божанов, в който се твърди, че той се е срещал с десетки съдии и прокурори, бе претърсен дни след убийството му, както тогава и бяха конфискувани записи от камери в региона. Подозрения бъди въпросът за какво проверяващите се бавят толкоз с обиска, оставяйки задоволително време заведението да бъде прочистено от всичко компрометиращо.

Не е ясно и по какъв начин по този начин първоначално в един от телефоните на Нотариуса бяха открити имена на десетки съдии и прокурори. Само дни по-късно се оказа, че телефоните са били форматирани и на тях няма никакви данни за контактите на убития. Това ще провокира вътрешно следствие в структурите на Министерство на вътрешните работи, тъй като има опасения, че чиновници, които вземат участие в схемите на Нотариуса, са заличили данни от телефоните му.

Нотариуса бе премахнат малко след 19 часа на 31 януари в жилищен комплекс в столичния квартал Горна Баня. Сигналът за убийството е подаден от жена му Гергана към 50-55 минути по-късно. Причината била, че той излязъл да пазари, само че се забавил дълго. Съпругата почнала да му звъни, само че Нотариуса не вдигал. Съпругата слязла на паркинга и видяла автомобила на мъжа си и неговото тяло до него.

По-късно се оказа, че камера е снимала по какъв начин Нотариуса е прострелян и пада, само че не се вижда причинителят. По оперативни данни изстрелът е изработен отвън комплекса от страната на реката, през ограда. Куршумът е диаметър 9х19 мм, който е най-често срещаният патрон у нас. Това прави още по-трудно откриването на точното оръжие, с което е погубен Нотариуса. Някои считат че може да е премахнат с „ Макаров “, защото е извънредно благонадежден револвер и постоянно бандитите са запасани точно с подобен.

В момента има две версии за разстрела на Нотариуса. Едната е, че зад покушението стои спор от предишното му. Според друга версия в дъното на поръчковото ликвидиране са лобистки ползи в Темида. Разследващите допускат, че част от уредниците на покушението може от дълго време да са отвън България, както и директният причинител.

 Сарафов нахлу в прокуратурата, нищи въздействие с търговия

Изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов дружно с други прокурори влязоха в постройката на Софийската районна прокуратура (СРП), с цел да стартират инспекция по каузи, оповестяват от държавното обвиняване. В нея вземат участие 21 чиновници от Върховната касационна прокуратура (ВКП), а началник е Виктор Малинов, завеждащ отдел „ Инспекторат “ на ВКП.

 Борислав Сарафов Борислав Сарафов

Преди дни от държавното обвиняване оповестиха, че за интервала от 2004 година досега по отношение на убития Мартин Божанов-Нотариуса има 25 преписки и досъдебни производства. По-голямата част от тях са водени в Софийската районна прокуратура и са по отношение на вероятно осъществявани от Божанов измами с недвижими парцели и други, като Борислав Сарафов разпореди да бъдат тествани всички актове. Проверка към този момент тече и в Министерство на вътрешните работи.

Действията на прокурорите са свързани точно с убития Мартин Божанов-Нотариуса, удостовери основният прокурор. Сарафов е безапелационен, че няма да се двоумят да погнат магистратите, които са работили за Нотариуса.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР